FoodStories

Gästspel på Urban Deli

Tidigare i år, eller mer exakt den 10:e och 11:e januari hade jag ett otroligt gästspel på Urban Deli i Nytorget. Jag fick i dagarna två helt och hållet ta över både restaurang och kök med en egenkomponerad meny. Självklart fick jag hjälp av det otroliga gänget på UD Nytorget och det var så jäkla kul och jobbigt på samma gång. Som amatör/hobbykock är jag ovan med att jobba i ett professionellt kök, och vi alla vet hur det är att komma till ett nytt kök med noll vetskap om vart något överhuvudtaget ligger. Ännu mindre i ett stort restaurangkök. Men med kökspersonalens enorma stöd och hjälp gick det hur bra som helst, hade aldrig klarat mig utan dem.

Tiden på Urban Deli har varit bland det absolut sjukaste, roligaste, utmanande och lärorika jag gjort. Jag, en helt vanlig snubbe från Instagram, lagar mat och fotar fint och tryggt hemma i köket utan stress. Att sedan kastas ut, få blotta mig, servera den mat som personligen betyder mycket för mig till betalande gäster och dessutom försöka leva upp till deras höga förväntningar var läskigt! Med handen på hjärtat och en klapp på axeln måste jag säga att det gick utomordentligt jävla bra och de gäster som kom älskade maten.

Överväldigad och så otroligt tacksam för hela teamet på Urban Deli, för varenda person som tog sig tid och kom för att äta min mat. Inget hade varit möjligt utan stödet från alla fantastiska människor. Ni betyder allt!

Detta gör vi om, vart, hur och när får tiden avgöra, hoppas ni vill hänga med på resan!