Matkreatör & kokboksförfattare

Jag är fullkomligt galen i mat och tänker på mat konstant. Det är kanske inte så konstigt eftersom jag kommer från en stor familj – där maten alltid varit i centrum.

Jag är född och uppvuxen i Småland, men har rötter från Kina och Vietnam. Att få växa upp med dessa olika matkulturer är ett privilegium som jag vill ta vara på och föra vidare. Den sydostasiatiska maten från Kina och Vietnam, tillsammans med den nordiska svenska, har format mig till den matlagare jag är idag. Mycket av det jag lagar inspireras av och härstammar från det asiatiska köket – främst Kina, Vietnam, Sydkorea, Thailand och Japan.

Jag älskar att experimentera, testa nya rätter och nörda ner mig i nya tekniker lika mycket som jag njuter av den mer klassiska matlagningen. För mig är maten jag lagar ett sätt att visa kärlek, men också ett sätt att förmedla min familjs historia.

LÄS MER OM VAD JAG GÖR HÄR

“För mig är maten jag lagar ett sätt att visa kärlek, men också ett sätt att förmedla min familjs historia.”

Matinspiratör & kokboksförfattare

Jag är fullkomligt galen i mat och tänker på mat konstant. Det är kanske inte så konstigt eftersom jag kommer från en stor familj – där maten alltid varit i centrum.

Jag är född och uppvuxen i Småland, men har rötter från Kina och Vietnam. Att få växa upp med dessa olika matkulturer är ett privilegium som jag vill ta vara på och föra vidare. Den sydostasiatiska maten från Kina och Vietnam, tillsammans med den nordiska svenska, har format mig till den matlagare jag är idag. Mycket av det jag lagar inspireras av och härstammar från det asiatiska köket – främst Kina, Vietnam, Sydkorea, Thailand och Japan.

Jag älskar att experimentera, testa nya rätter och nörda ner mig i nya tekniker lika mycket som jag njuter av den mer klassiska matlagningen. För mig är maten jag lagar ett sätt att visa kärlek, men också ett sätt att förmedla min familjs historia.

LÄS MER HÄR

Följ mig på Instagram för mer inspiration!@withyen